Skip links
Kurumsal

Gizlilik Sözleşmesi

GİZLİLİK BİLDİRİMİ

  1. GENEL

Bundan böyle “UYGAR Asansör” olarak anılacak UYGAR ASANSÖR SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ, web sitesini ziyaret edenlerin gizliliğini korumayı ilke olarak benimsemiştir. 

Bu kapsamda UYGAR Asansör olarak, kişisel verilerin hukuka uygun işlenmesi adına 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun“) hükümlerine, Kişisel Verileri Koruma Kurulu (“Kurul“) kararlarına ve uygun düştüğü ölçüde Avrupa Birliği Veri Koruma Tüzüğü (“GDPR“) hükümlerine uyum sağlamak için gerekli her türlü tedbir ve aksiyonu alıyoruz. 

Sizleri, kullanıcılara ilişkin ne tür bilgilerin UYGAR Asansör tarafından işlendiğini ve bunların nasıl kullanıldığı konusunda bilgilendirmek istiyoruz. Aynı zamanda sizleri, veri sahibi olarak ilgili haklarınızı nasıl kullanabileceğinize dair bilgilendireceğiz.

İşbu Gizlilik ve Çerez Politikası‘na ilişkin olası değişiklikler bu sayfada yayımlanacaktır. Bu çerçevede, hangi bilgilerin saklandığına ve bu bilgilerin nasıl kullanıldığına dair güncel olarak bilgi almanıza olanak sağlanacaktır.

İşbu Gizlilik ve Çerez Politikası, UYGAR Asansör sitesinden bağlantı uzantısı verilmiş başka web siteleri için geçerli değildir.

  1. KİŞİSEL VERİLERİN TOPLANMASI, KULLANIMI VE İŞLENMESİ

Sorumlu kuruluşun adı: Uygar Asansör Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi

Sorumlu kuruluşun adresi: Alcı Osb Mahallesi, 2020. Cadde, No:11, Sincan / ANKARA (ASO 2. OSB)

Sorumlu kuruluşun iletişim için telefon numarası : +90 0312 385 39 58

Sorumlu kuruluşun iletişim için geçerli mail adresi : info@uygar.com.tr

UYGAR Asansör, ilgili kişisel verileri bu web sitesini kullanıcılara sunmak ve bu sitenin uygun şekilde çalıştığının ve gerekli ölçüde güvenliğin sağlandığının temin edilmesi doğrultusunda kullanır. Bu kapsam dışında kalan ve veriler üzerinde gerçekleştirilen her işlem, diğer yasal yükümlülükler, izinler, UYGAR Asansör’ün meşru menfaatinin bulunduğu haller zemininde ya da ilgili kullanıcının UYGAR Asansör ’e verdiği açık rıza çerçevesinde gerçekleşmektedir. 

UYGAR Asansör, ilgili verileri özel olarak şu amaçlar doğrultusunda saklar ve işler:

Kullanıcılar web sitesini ziyaret ettiğinde UYGAR Asansör belirli verileri otomatik olarak toplar ve saklar. Bu verilere: Talep edilen içeriği (örn. özellikle içeriği, metinleri, görselleri ve indirme için sağlanan veri dosyalarını vb.) iletebilmek için gerek duyulan, ilgili uç cihaza tahsis edilmiş IP adresi ya da cihaz kimliği, kullanıcıların web sitesi bağlamındaki aktiviteleri, ilgili uç cihaz türü, kullanılan tarayıcı türü ve kullanım tarihi ve saati dâhildir.

UYGAR Asansör bu bilgileri amaç dışında kullanımı tespit ve takip edebilmek üzere 7 gün süreyle saklamaktadır. 

Aynı zamanda UYGAR Asansör, hizmetlerin sunumunu, özelliklerini, işlevlerini ve genel yönetim görevlerini geliştirmek için de bu bilgileri kullanır.

Bunların yanında UYGAR Asansör, yukarıda verilen amaçlar doğrultusunda söz konusu verilere artık gerek duyulmadığında, IP adresleri de dahil olmak üzere kullanımdaki verileri usule aykırı gecikme olmaksızın siler ya da anonim hale getirir.

İlgili verilerin işlenmesi ve kullanımı, (1) işlemenin web sitesinin sunulabilmesi için gerekli olduğu; ya da (2) UYGAR Asansör ’in, web sitesinin işlevselliğini ve sorunsuz biçimde çalışmasını, aynı zamanda da kullanıcıların gereksinimlerine uygun olmasını temin eden ve geliştiren meşru bir menfaate sahip olduğu durumlarda, bu işlemlerin yapılabilmesine imkan sağlayan ilgili yasa hükümlerinin oluşturduğu zemin doğrultusunda gerçekleştirilmektedir.

Toplanan verilerin alıcılarına; sorumlu bulunan kurum içi departmanların üyeleri, UYGAR Asansör ’e bağlı diğer şirketler, dış hizmet sağlayıcıları (örn. hosting ve içerik yönetimi, pazarlama ajansları, sağladıkları hizmetler dolayısıyla gerekli olması halinde diğer üçüncü taraf sağlayıcılar), ilgili yükümlülükleri ve yetkileri çerçevesinde; örneğin, resmi bir talepte bulunulması ya da UYGAR Asansör ’in sahip olduğu hakları tespit etmek, uygulamak ya da savunmak üzere gerekli olması halinde ilgili yetkililer ve UYGAR Asansör şirketlerinin mevcut hissedarları ya da satış, birleşme ya da satın alma durumunda gelecekteki hissedarları dâhil olabilir.

  1. KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENME AMAÇLARI

İletişim (Bize Ulaşın) / Müşteri Talep Formu

İletişim bilgilerinizi web sitemizde yer alan “İletişim” isimli iletişim formu üzerinden veya ilgili sekmede yer alan çağrı merkezi numaralarımız aracılığıyla bizimle paylaşmış olabilirsiniz.

Size ait verileri talebinize cevap vermek amacıyla kullanacağız.

Verilerinizin işlenmesi ve kullanımı, mevcut talebinizi karşılamak için işlemenin gerekli olması halinde bunun yapılabilmesine imkân sağlayan yasa hükümlerinin ve/veya UYGAR Asansör ’ün meşru menfaatinin oluşturduğu zemin doğrultusunda gerçekleştirilmektedir.

Herhangi bir açık rıza beyanı vasıtasıyla daha uzun bir süre için onay vermediğiniz durumda, verileri yalnızca yukarıda verilen hedefi gerçekleştirmek için gerekli süre ya da herhangi bir yasal saklama zorunluluğunun gerektirdiği dönem boyunca saklayacağız.

  1. ÇEREZLER (“COOKİE”LER), PİKSELLER, VE BENZER TEKNOLOJİLER

Bu web sitesi, çerezleri ve benzeri teknolojileri kullanmaktadır. Çerezler, web sitemizi kullanmak için gerekli olan ve tarayıcınız tarafından sabit diskinize geçici olarak depolanan küçük veri birimleridir. Bir çerez genellikle, rastgele şekilde oluşturulmuş bir sayıdan oluşan ve cihazınıza depolanan benzersiz bir tanımlayıcı içerir. Bu tanımlayıcıların bazıları web sitesi oturumunuz sona erdiğinde geçerliliğini yitirirken, bazıları ise daha uzun süreler boyunca cihazınızda kalabilir. Teknik açıdan gerekli çerezler otomatik olarak kullanılacaktır. Diğer çerezler (ya da benzeri teknolojiler) yalnızca ön onayınız üzerine uygulanacaktır.

Farklı türde çerezler bulunmaktadır. Birinci taraf çerezleri, ziyaret edilen web sitesi tarafından yerleştirilir ve yalnızca o web sitesi tarafından okunabilir. Üçüncü taraf çerezleri ise, kullandığımız çeşitli servisler için hizmet aldığımız diğer kuruluşlar tarafından yerleştirilmektedir. Buna örnek olarak, web sitemizde beğenilen ya da beğenilmeyen içerikleri tespit edebilmek amacıyla bizim adımıza çerezler yerleştiren harici analitik hizmeti sağlayıcıları kullanıyoruz. Buna ek olarak, ziyaret ettiğiniz web sitesi, örneğin, YouTube gibi bir kaynaktan alınmış gömülü bir içerik barındırabilir ve çerezler bu kaynak tarafından da yerleştirilebilir.

Bir piksel genellikle, içerik kişiselleştirme ya da tarayıcı deneyimini daha etkili ve kolay hâle getirme amacı doğrultusunda bir web sitesine yerleştirilen ve IP adresi, tarayıcı türü, erişim zamanı ya da önceden ayarlanan çerezler gibi belirli verileri toplayan yalnızca 1 piksel x 1 piksel ölçülerindeki şeffaf bir görseldir. Piksellerin çerezleri oluşturup yönetmesi nedeniyle sıklıkla çerezlerle birlikte kullanılırlar.

Web sitesi, onay vermeniz halinde cihazın işletim sistemi, tarayıcısı, yüklü yazı tipleri, IP adresi, eklentileri ve daha detaylı bilgileri toplayacaktır. Bu sayede cihaz, kullanıcıya ilişkin pazarlama amaçları doğrultusunda yeniden tanınabilir.

Çerezler ve web sitemizde kullanılan diğer teknolojiler ve bunların kullanım amaçları hakkında daha detaylı bilgi almak için web sitemizde yer alan “Çerezler” ve “Çerez ayarları” bölümlerine göz atabilirsiniz. Aynı zamanda bu bölümler içerisinden, ilgili çerez ayarlarını devre dışı bırakarak mevcut onaylarınızı bundan böyle geçerli olmak üzere geri çekebilirsiniz.

  1. a) Mapp Intelligence (önceki adıyla Webtrekk)
  2. b) Google Ads

Bu web sitesi, onay vermeniz kaydıyla, kullanılan reklam ve tanıtım yöntemlerinin etkililiğini değerlendirme ve size tekrar ulaşabilme amaçları doğrultusunda Google Ireland Ltd, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland (“Google”) isimli kuruluş tarafından sunulan bir hizmet olan “Google Ads“ isimli servisi kullanmaktadır. Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, “Google Ads“ cihazınıza bir çerez yükler. Bu çerez aracılığıyla Google, reklamlarımızın erişimini analiz etmek ve erişim alanının ölçümünü görselleştirmek ve kişiselleştirilmiş reklamlar görüntülemek için web sitemizin kullanımı, web sitemizdeki etkileşimler ile reklam ve tanıtım yöntemleri, IP adresiniz, tarayıcı bilgileriniz, daha önce ziyaret ettiğiniz web siteleri ve erişim tarihi ve saati gibi cihazınız tarafından oluşturulan bilgileri işler. Bu bağlamda, farklı uç cihazların size ya da evinize ait olup olmadığı da belirlenebilmektedir. “Yeniden pazarlama“ yöntemiyle beraber, web sitemizin kullanıcıları Google reklam ve tanıtım ağı içerisinde yer alan diğer web sitelerinde (örn. Google Arama ya da Youtube) yeniden tanınıp tespit edilebilir ve bu kişilerin ilgi alanlarına uygun hâle getirilmiş reklamlar sunulabilir. 

Web sitesi kullanımınıza ilişkin çerez tarafından üretilen bilgiler (IP adresiniz de dahil olmak üzere) Google’a iletilecek ve Google tarafından Amerika Birleşik Devletleri sınırları içerisinde saklanacaktır. Avrupa’daki yasalar bağlamında, ABD yeterli düzeyde veri korumayı garanti etmemektedir. Kitlesel izleme yasaları dolayısıyla devlet yetkilileri bu verilere erişebilir. Kişisel verileriniz bir defa paylaşıldığında, aynı düzeyde korumaya sahip olamayacaktır, bunun yanında verilere ilişkin haklarınızı kullanamayabilirsiniz.

UYGAR Asansör web sitesinde çerezlere izin vererek, yukarıda açıklanan verilerin kullanılmasını ve daha önce tanımlanan çerçevede Google tarafından işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

Google hizmetlerinde gizlilik hakkında daha detaylı bilgi için şu bağlantıyı kullanabilirsiniz: 

http://www.google.de/intl/de/policies/privacy

Verilerin toplanmasına itiraz: Web sitemizde yer alan “Çerezler” bölümündeki “Çerez ayarları” kısmını kullanarak, çerezleri dilediğinizde devre dışı bırakıp, bundan böyle geçerli olmak üzere onayınızı geri çekebilirsiniz. Çerez kullanımını genel olarak kabul etmenize karşın, kişiselleştirilmiş reklamlar almak istemiyorsanız bu bağlantıyı kullanarak Google’ın reklam ayarlarını ayrı şekilde nasıl ayarlayabileceğinize ilişkin bilgilere ulaşabilirsiniz. Bir alternatif olarak, devre dışı bırakma eklentisi de yükleyebilirsiniz.

  1. c) Google Campaign Manager 360 (önceki adıyla DoubleClick)
  2. d) Sosyal Medya
  3. VERİ SAHİBİ OLARAK HAKLARINIZ

Her zaman için verilerinize erişme hakkınızı kullanabilirsiniz. Buna ek olarak, ilgili şartlar yerine getirildiği takdirde Kanun’un 11. maddesinde yer alan haklarınızı ve şu haklarınızı da kullanabilirsiniz:

  • Düzeltme hakkı
  • Silme hakkı
  • İşlemeyi kısıtlama hakkı
  • Yetkili veri koruma denetim kurumu üzerinden bir şikayet oluşturma hakkı
  • Veri taşınabilirliği hakkı (25 Mayıs 2018 itibariyle)

İtiraz hakkı Kişisel verilerinizin, UYGAR Asansör ’ün yasal bir faydaya sahip olduğu zeminde işlenmesine ilişkin etkinlikler söz konusu olduğunda, içinde bulunduğunuz özel durum sonucunda oluşan gerekçeler dolayısıyla, her zaman için kişisel verilerinizin işlenmesine itiraz hakkınız bulunmaktadır.

UYGAR Asansör , verilerin işlenmesine ilişkin olarak korunması gereken ve çıkarlarınızın, haklarınızın ve özgürlüklerinizin üzerinde yer alan önemli bir gerekçe olduğunu kanıtlayamadığı ya da bu işlem yasal hak taleplerde bulunmak, bu talepleri kullanmak ya da savunmak gibi amaçlara hizmet etmediği sürece UYGAR Asansör verilerin işlenmesini durduracaktır.

Kişisel verilerinizin işlenmesine onay vermeniz halinde, bundan böyle geçerli olmak üzere bu onayınızı geri çekebilirsiniz.

Kanun kapsamında, kişisel verilerinizle ilgili her türlü talep, şikâyet ve önerilerinizi, kimliğinizi tevsik edici belgeler ve talebinizi içeren dilekçeniz ile aşağıdaki adresimize ulaştırabilir veya güvenli elektronik imza kullanmak suretiyle şirketimizin info@uygar.com.tr kayıtlı elektronik posta adresine gönderebilirsiniz.

Adresimiz: UYGAR ASANSÖR SANAYİ ve TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

Alcı Osb Mahallesi, 2020. Cadde, No:11, Sincan / ANKARA (ASO 2. OSB)